Prognoser för arbetsgivare

Rösta

Ligg steget före med Branschpuls. En guldgruva av statistik och prognoser för den som vill hålla koll på arbetsmarknaden och utbudet av kompetens i sin bransch.

Dela

Problembeskrivning

Det är ofta en utmaning för arbetsgivare att planera sin rekrytering långsiktigt. Först när ett behov uppstår börjar man tänka på rekrytering och det kan ta lång tid att hitta rätt. Även om viljan finns att enklare kunna arbeta proaktivt och strategiskt med sin rekrytering är det inte en helt enkel uppgift i praktiken.

Lösning

Branschpuls är en digital tjänst som samlar ihop data från arbetsmarknaden och ger en aktuell nulägesbild genom att visa tillgång och efterfrågan för yrken i regionen, kombinerat med relevanta utbildningar och visualiserad branschstatistik. De mest lämpade rekryteringsvägarna presenteras, baserat på den givna situationen.

Ta en titt på Branschpuls själv!

Just nu arbetar vi med att förbättra och utöka de funktioner som finns i första versionen, till exempel en sömlös koppling mellan Branschpuls och Sök kandidater, fler branscher och mer statistik.

Lämna gärna feedback och önskemål på rekryteringsstrategi@arbetsformedlingen.se

Målgrupp

Vår första version är riktad mot små och medelstora företag inom besöksnäringen. Vi planerar att släppa nya uppdateringar löpande.