Prognoser för arbetsgivare

Arbetsförmedlingen

Publicerad: 2017-05-16

 • Idé
 • Koncept
 • Projekt
 • Lanserad
Gilla
Dela

Ligg steget före med Branschpuls. En guldgruva av statistik och prognoser för den som vill hålla koll på arbetsmarknaden och utbudet av kompetens i sin bransch.

Problembeskrivning

Det är ofta en utmaning för arbetsgivare att planera sin rekrytering långsiktigt. Först när ett behov uppstår börjar man tänka på rekrytering och det kan ta lång tid att hitta rätt. Även om viljan finns att enklare kunna arbeta proaktivt och strategiskt med sin rekrytering är det inte en helt enkel uppgift i praktiken.

Lösning

Branschpuls är en digital tjänst som samlar ihop data från arbetsmarknaden och ger en aktuell nulägesbild genom att visa tillgång och efterfrågan för yrken i regionen, kombinerat med relevanta utbildningar och visualiserad branschstatistik. De mest lämpade rekryteringsvägarna presenteras, baserat på den givna situationen.

Ta en titt på Branschpuls själv!

Just nu arbetar vi med att förbättra och utöka de funktioner som finns i första versionen, till exempel en sömlös koppling mellan Branschpuls och Sök kandidater, fler branscher och mer statistik.

Lämna gärna feedback och önskemål på rekryteringsstrategi@arbetsformedlingen.se

Målgrupp

Vår första version är riktad mot små och medelstora företag inom besöksnäringen. Vi planerar att släppa nya uppdateringar löpande.

 • Kenneth Blad

  Riktigt bra initiativ, ser fram emot den fortsatta utvecklingen av Branschpuls

  • Carro

   Tack Kenneth! Det gör vi också 🙂

   Hälsningar,
   Team Rekryteringsstrategier

 • Lars Sjöström

  Hej,
  Kollade Branschpuls för besöksnäringen och sökte Hotellchef i Åre resp Stockholm. Åre funkade bra men Stockholm sämre. Branschpuls angav att det finns 164 lämpliga kandidater. När jag gick vidare till “Sök kandidater” fick jag 305 träffar. Varför är det så?
  //Lars

  • Carro

   Hej Lars!

   Anledningen till att det kan skilja sig mellan Branschpuls och Sök kandidater är att Branschpuls tar hänsyn till de arbetssökandes bostadsort i matchningsfrågan. Vi matchar på personer som vill jobba i vald kommun och som bor inom en 5 milsradie från kommunens mittpunkt. Sök kandidater har inte den begränsningen. Vi kommer att synkronisera matchningsfrågorna i en kommande release.

   Hälsningar,
   Team Rekryteringsstrategier

 • Rikard Klasson

  Hej! Gillar helt klart branschpuls – mycket matnyttig info. Keep up the good work! Har dock ett önskemål och det är att ni kategoriserar i ett steg längre. Dvs, förslaget är att godstransport – väg, godstransport – järnväg och passagerartransport går en huvudkategori – exempelvis transport.